DOE DE GRATIS CHALLENGE

HOE JE DIRECT MEER GELD KUNT VERDIENEN ZONDER LOONSVERHOGING

5 Manieren om meer bestedingsruimte te creëeren

 

In Nederland, en eigenlijk in de hele westerse wereld, leeft het aloude adagium dat je alleen door hard werken meer geld kan verdienen. En inderdaad, dat kan ook. De keerzijde van hard werken is, in mijn ervaring, dat je direct minder tijd beschikbaar hebt, minder vrije tijd om te doen wat je het liefste wilt doen. Een duivels dilemma welke ik in dit blog al eens beschreven heb.

Zelf heb ik het adagium van ‘harder werken en meer verdienen’ in 2015 doorbroken en van mij afgegooid. En het mooiste komt nog, direct op dat moment hadden we ineens veel meer te besteden, beter gezegd, Angela en ik konden onze spaarrekening flink laten groeien zonder dat één van ons een loonsverhoging had gekregen. Sterker nog, dit nieuwe inzicht zorgde voor een veel grotere groei van besteedbaar inkomen dan de loonsverhogingen die ik in de jaren daarvoor had gekregen van de baas.

Een simpel perspectief.

Het perspectief is heel simpel, en daardoor misschien wel teleurstellend eenvoudig als je het leest. Maar tegelijkertijd is het zo simpel en in basis ook eenvoudig, dat ook jij er nu direct je voordeel mee kan doen.

Want de grootste winst in het vergroten van je bestedingsruimte creëer je door je kosten te verlagen, drastisch te verlagen. Dit kun je direct doen en gaat dus veel sneller dan proberen meer te verdienen. Minimaliseren wordt het ook weleens genoemd. Met dit perspectief voor ogen zagen we nog meer mogelijkheden om het spaarvarken te vullen.

5 Manieren om direct meer geld te verdienen

Uiteindelijk zijn er 5 mogelijke manieren die je helpen om nu direct meer geld te verdienen zonder te moeten wachten op die jaarlijkse loonsverhoging. (Wat overigens nog altijd erg lekker blijft).

1. Verlaag je kosten.

Ongemerkt sluit je allerlei abonnementjes af. Opslagabonnement voor de backup van je telefoon, Netflix, want de nieuwste series kan je echt niet missen. Ook het doorlopende sportschool abonnement is al snel € 200 per jaar. Beperk jezelf met mobiel internet op je telefoon. Er zijn heel veel Wifi spots te vinden en af en toe niet online zijn is ook heerlijk. Je databundel downgraden scheelt zo maar € 5 tot € 10 per maand en soms nog wel meer. O ja, en het jaarlijks aanpassen van je energierekening is sowieso een no-brainer. Lunchen in de bedrijfskantine of een vers broodje kopen bij het tankstation langs de snelweg? Ik was er gemiddeld € 7 à € 8 per dag aan kwijt, ja per dag. Scheelt toch wel als je zelf je boterham smeert en alleen een beker karnemelk koopt. Tot slot, heb je de abonnementen op kwartaaltijdschriften ook opgezegd? Allemaal verscholen kosten die je direct kunt reduceren.

2. Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt.

Die digitale fotocamera van 5 jaar terug oud? Toch is deze echt nog wel te verkopen voor een paar tientjes. De boeken die zo mooi in de boekenkast stof staan te happen? Via bol.com prima te verkopen. Of heb je ook zoveel gereedschap liggen omdat het altijd handig is om deze bij de hand te hebben? Er is een app, Peerby, waar je al dit gereedschap makkelijk kan lenen van mensen bij je in de buurt en nog veel andere spullen ook. Dus verkopen maar die schuurmachine, klopboormachine of zaagtafel.

3. Verdien geld met je huidige bezit.

Ik noemde zojuist al Peerby om spullen van anderen te lenen, maar jij kan ook geld verdienen door jouw spullen via deze app aan te bieden. Komt die golfset ook nog eens verder dan die paar 9 hole’tjes die je loopt ;-). Heb je een kamer over, of vind je het niet erg om zelf af en toe een weekendje weg te gaan? Verhuur dan je gehele huis of de kamer die je over hebt via AirBNB. Lees hier onze ervaringen met AirBNB, in ieder geval hebben wij er verschillende mooie ‘weekendjes weg’ mee verdient en ‘sterke’ verhalen aan over gehouden. Uber heb ik zelf nooit toegepast omdat ik destijds een leaseauto had. Maar ook zonder gebruik te hoeven maken van deze apps kan je extra geld verdienen met je bezit, of talent. Kook voor mensen jouw specialiteit en vraag een leuk bedrag per maaltijd of maak een toffe promovideo die je verkoopt. In beide voorbeelden ga ik ervan uit dat koken of het maken van film je hobby is. Je snapt mijn punt, er zijn legio mogelijkheden om kleine bedragen extra te verdienen.

 

4. Droom. Droom zo groot mogelijk.

Alleen als je droom groot genoeg is zal je deze realiseren. Er zijn namelijk heel veel redenen te bedenken waarom je droom niet uit zal komen. Jijzelf en anderen hebben daar allemaal ‘goede’ adviezen voor. Door een grote droom te hebben, een droom die je waar gaat maken, wordt het makkelijker om je uitgavenpatroon aan te passen. Ik kocht niet meer iedere maand nieuwe kleding of besloot toch maar om geen nieuwe Apple Watch te kopen. Waarom niet? Als ik die uitgave niet deed op dat moment kon ik een week langer reizen, of misschien wel een extra maand in het buitenland verblijven als ik het geld in m’n zak zou houden. En ik kan je eerlijk zeggen dat mijn vader altijd zei dat het geld bij mij in mijn broekzak brandde, ik moest het gewoon uitgeven aan spullen en gadgets, toen ik jong was al. Pas op het moment dat ik samen Angela onze nieuwe droom had vastgesteld en concreet hadden gemaakt wat we in onze droom met € 50,00 zouden kunnen doen, koelde het geld in m’n broekzak af en deed ik het met veel plezier in het spaarvarken.

5. Blokkeer je pinpas.

Nou, dat is misschien wat overdreven, ik bedoel ermee dat het je heel veel geld gaat besparen als je een beperkt contant bedrag in je portemonnee stopt. Wanneer je niet meer bij je hebt kan je het ook niet uitgeven, hoe simpel kan het zijn. In Mexico leven we op een budget van maximaal MXN 500 pesos per dag, iets minder dan € 25. Dat is dan ook het enige geld dat we in contanten bij ons hebben. Ja, soms moeten we dan inderdaad even rekenen als we iets bestellen met eten en vaak is het geen dessert of een koffietje na. Maar het helpt enorm om je aan je budget te houden. Pinpas en creditcard gewoon thuis laten en het dagbudget in contanten meenemen. O ja, en de keren dat we toch dat dessert teveel besteld hadden? Ach, we mochten het restant de volgende dag komen betalen.

Pas je denkbeeld aan.

Ik schreef het al aan het begin van dit blog, het zijn hele simpele acties die je snel kan vertalen naar de praktijk. Je kan je denkbeeld nu al aanpassen, tijdens het lezen van dit blog. Het aanpassen, toepassen en volhouden van deze nieuwe kijk op Meer Geld Verdienen in de dagelijkse routine is misschien wel het meest lastige. Daarom is het hebben van een grote droom zo fijn, deze kan je dan als ‘excuus’ gebruiken als je tegen vrienden of familie moet zeggen dat je niet meegaat naar dat hippe en toffe festival of oergezellige weekendje weg.

Wil jij ook je droom realiseren of misschien eerst op zoek gaan naar je droom? Als Dutch Nomad Couple hebben we een cursus waarmee je jouw reis naar meer vrijheid start. Hier lees je meer over deze cursus.

Naar de cursus

Zet de eerste stap naar jouw vrije leven en doe deze gratis challenge! 

 

Om in beweging te komen en meer vrijheid te voelen is het van de gebaande paden afgaan de beste weg. Met deze gratis challenge ga je gegarandeerd stappen zetten. Het is de uitdaging waarmee wij in 2015 gestart zijn. De start van ons vrije leven! 

START NU DIRECT MET DE CHALLENGE!

Daag jij jezelf uit? Laat hieronder je mailadres achter. 

Ons verhaal in de media

De Ondernemer schreef een artikel over onze manier van ondernemen en authentieke kijk op hoe we leven als reizende nomaden.

Lees verder

De No-Nonsens manier om jouw gevoel van vrijheid en geluk direct te vergroten...

Mooi dat je in je drukke schema de tijd neemt om dit blog te lezen. Ik ga je meenemen langs de drie factoren die jou waarschijnlijk dagelijks beïnvloeden, Tijd, Werk en Geld en welk onderling verband er is tussen deze factoren.

Lees verder

Unieke weggever - 7 tips

Get started today before this once in a lifetime opportunity expires.