DOE DE GRATIS CHALLENGE

UNSCHOOLING, EEN WERELDS LEERPAD

Antwoord op de meest gestelde vraag...

Hoe is het onderwijs voor jullie dochter geregeld als reizende familie?

 

Philou ligt lekker op bed, ze slaapt als een roos hier in Tulum. Een mooi moment om m’n computer te pakken en ons weekvlog te editen. Ik doe mijn laptop open en wil aan de slag gaan… 

Strepen. Ineens zitten er gekleurde, dunne strepen in het scherm. Van links tot rechts. Best mooie strepen, maar dit is niet goed. Het afmaken van de video is ineens utopie, in ieder geval voor het komende weekend. 

Het liep juist zo lekker. Mooie video’s op YouTube, foto’s op Instagram en vlotte Stories. Even lopen we vast, paniek. Wat nu?

tekst gaat door onder de foto

Paniek? Snel omzetten in een kans

Zoekend naar een oplossing krijgen we een ingeving. “Laten we op zondag een live stream doen op YouTube. Een Vraag & Antwoord sessie waar mensen uit onze community vragen kunnen stellen die wij live beantwoorden”.

Die avond stellen we alles in voor de live sessie, de volgende morgen. Via Instagram Stories kunnen mensen de vragen naar ons sturen. 

Op zondagmorgen, 9.00 uur in Mexico, starten we de live stream. Er zijn meerdere vragen binnen gekomen. Hoe zijn jullie verzekerd en hoe zit het met belastingen? Ook krijgen we een vraag over het spirituele pad dat we onafhankelijk van elkaar bewandelen. 

Zelf besluiten we om ook de vraag die nu het meest aan ons gesteld wordt, te beantwoorden. Hoe zien we het voor ons als Philou, onze dochter, straks naar school moet. 

Voor het eerst delen we onze gedachten over het wereldse leerpad voor Philou. Unschooling, het is de term die zegt zoals het is. Geen school. Geen systematische of geprogrammeerd leerpad, geen vastgelegd curriculum. Maar een werelds leerpad, natuurlijk. Een natuurlijk leerpad. Philou ontwikkeld vanuit haar natuur, zoals ieder mens dat doet, en dat we blijven stimuleren.

 

Meer over onze gedachten bij ‘Unschooling’ zie je in deze video. 

Video Poster Image

Wat is het moeilijkste bij 'Unschooling'?

 

Het moeilijkste aan deze keuze qua leerweg, zit vooral bij ons als ouders. Het vraagt dat we een onvoorwaardelijk vertrouwen hebben in Philou, vertrouwen in hoe we als mens in de kern zijn ontstaan. Namelijk dat we onszelf willen ontwikkelen. We willen leren. Het meest complexe heeft ze zich zelf al aangeleerd. Lopen, praten en een fijn gevoel voor emotionele sensitiviteit. 

 

In de komende tijd gaan we ervaren hoe sterk An en ik zijn om het vertrouwen in onze gedachten rondom de leerweg van Philou vast te houden. Steeds met onze ogen op haar gericht. Waar groeit ze van. Wat maakt haar gelukkig. 

Wil je meer weten over hoe we het leerpad voor Philou invullen?

Abonneer je gratis op ons YouTube kanaal. Daarin zie je wekelijks nieuwe videos van ons leven als moderne nomaden en zal het leerpad van Philou regelmatig de aandacht krijgen. 

Abonneer op ons YouTube kanaal

Zet de eerste stap naar jouw vrije leven en doe deze gratis challenge! 

 

Om in beweging te komen en meer vrijheid te voelen is het van de gebaande paden afgaan de beste weg. Met deze gratis challenge ga je gegarandeerd stappen zetten. Het is de uitdaging waarmee wij in 2015 gestart zijn. De start van ons vrije leven! 

START NU DIRECT MET DE CHALLENGE!

Daag jij jezelf uit? Laat hieronder je mailadres achter. 

In de media

De eerste zaterdagkrant van het NRC van 2022 stond in het teken van positiviteit. Waar verheugen mensen zich op. In dit artikel lees je waar wij ons op verheugen.

Lees op nrc.nl

De No-Nonsens manier om jouw gevoel van vrijheid en geluk direct te vergroten...

Mooi dat je in je drukke schema de tijd neemt om dit blog te lezen. Ik ga je meenemen langs de drie factoren die jou waarschijnlijk dagelijks beïnvloeden, Tijd, Werk en Geld en welk onderling verband er is tussen deze factoren.

Lees verder