GRATIS handleiding reizende leefstijl

We gooien het roer om naar een reizende leefstijl

Reizen & locatieonafhankelijk werken

Hoe zijn wij met onze reizende leefstijl begonnen?

Het is het voorjaar van 2014. Ik ben onderweg naar het vliegveld in Brussel om Angela op te halen. Ze is de afgelopen zes weken in Tanzania geweest, een soloreis waarin ze naast een prachtige safari, de Kilimanjaro heeft beklommen. Onvoorbereid bereikt ze de top, een prestatie op zich. Ook een beklimming die onze gezamenlijke zoektocht naar een reizende leefstijl in een stroomversnelling brengt. 

 

De drang om meer vrijheid te ervaren in ons leven is in de jaren daarvoor beetje bij beetje gevoed. Niet omdat we ongelukkig waren, in tegendeel. We volgen in die jaren het pad zoals zoveel mensen dat doen. Een goede baan, mooi huis en gelukkig getrouwd. De logische vervolgstap op dit pad is een groter huis, promotie op ons werk en, als het mogelijk is, kinderen. Het pad leek te zijn uitgestippeld. Dat lijkt fijn, overzichtelijk zelfs. 

 

Benauwend is toch het woord dat we allebei plakken op deze tijd. De druk van ‘altijd maar’ groeien naar een ‘nog mooier’ plaatje, werkte verlammend. Terugkijkend op die tijd, leefden we het perfecte plaatje, maar het bracht geen rust. 

 

Er was onrust bij ons allebei. Angela voelde zich verveeld op haar werk en vindt minder aansluiting bij haar vriendinnen. Ik zoek de afwisseling, waar ik naar verlang, op een andere manier. Bijvoorbeeld door iedere dag een iets andere route naar huis te rijden. 

Bij lange na niet voldoende om onze drang naar een reizende leefstijl te voeden.

tekst gaat door onder de video
Video Poster Image

De regie kwijt

Ieders levenspad confronteert je met onverwachte en oncontroleerbare gebeurtenissen. 

 

Mensen in onze directe omgeving die plotseling overlijden, een hypotheek die ‘onder water’ komt door de ‘bankencrisis’, een promotie op het werk die toch niet doorgaat… Gebeurtenissen die, in eerste instantie nog onbewust, veel impact hebben gehad op mijn leven in die tijd. Stuk voor stuk waren dit gebeurtenissen waar ik geen invloed op had.

 

Deze gebeurtenissen hebben een effect op m’n geluksgevoel, zo’n gevoel dat je niet rustig bent. Onrustig of ik wel genoeg bezig ben met leven. Rustig was ik zeker niet in die tijd en deze onrust werd groter door die promotie die ik aan mijn neus voorbij zag gaan. Die onrust werd groter door het besef dat we niet zo vanzelfsprekend een ander huis konden kopen. Het zou betekenen, althans zo zag ik het toen, dat ik nog harder zou gaan werken om meer te verdienen en zo alsnog een hypotheek kan krijgen om een ander huis te kopen. Dat dit een ‘catch 22 situatie’ is schreef ik in een blog uit die tijd. Deze situatie is de basis van de bekende ratrace of hectiek waar Angela en ik toen in zaten. Misschien herken je de situatie enigszins in je eigen leven.

 

Met een onrust die steeds onrustiger werd, is dit een periode waarin we allebei de regie niet meer in handen hadden. Beide zochten we naar manieren om die regie terug te krijgen, beide op onze eigen manier. Dat maakte ook dat we in die tijd verder van elkaar af stonden. Elkaar niet snapte. We luisterden naar elkaar, maar vonden de antwoorden niet bij elkaar.

Reizende Leefstijl Laat Je Lachen

Vragen en antwoorden

Het is 2014 en het voelde niet meer fijn. Er borrelde van alles, veel vragen bleven onbeantwoord. Waar Angela besloot om een soloreis te maken naar Tanzania, en daar haar antwoorden vond, koos ik ervoor om de heuvels van Limburg te bedwingen. 

 

Wandelend door het heuvellandschap ging ik terug in de tijd. Terug naar mijn jeugd, terug naar wat ik toen deed. Gek genoeg was dat diep weggestopt. Maar de antwoorden kwamen. Beetje bij beetje kreeg ik helder op papier wat de activiteiten zijn die mij energie gaven toen ik 16, 17 jaar was. Het ging van windsurfen tot het maken van filmpjes, van buiten zijn tot het presenteren van playbackshows. In het boek Enthousiasme Trilogie, van Rijn Vogelaar, beschreef hij deze opdracht. Het raakte me en in Limburg vond ik mijn antwoorden. 

 

Nu dit helder was, wist ik dat ik mezelf een confronterende vraag moest stellen: “Wat doe je nu nog van deze activiteiten?” Ik was nooit meer op het water te vinden, nauwelijks in de buitenlucht, presenteerde alleen nog vanuit zakelijk oogpunt en maakte, als ik er de tijd voor had, een filmpje van een vakantie.  

Reizende Leefstijl In Marokko

Het roer om

Het duurde nog tot de zomer van 2015 voordat ik overvallen werd van het gevoel dat ik iedere dag wil voelen. Angela en ik maakten een campertrip door Frankrijk. De Volkswagen T2 bracht ons op mooie plekken, weer dichtbij elkaar én deze liet het vrijheidsvuur ontvlammen.

Voelen dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt werkte als magie voor mij. 

Ik durfde te dromen, ik durfde los te laten en ik durfde in actie te komen. Daar, op een terras in Frankrijk in de zon, namen we het besluit. We gooien het roer om. We gaan weer regie nemen op ons leven en willen vertrekken in september 2016. Waarheen, voor hoelang en wat we gaan doen, wisten we niet. 

 

Doen

Het doel stond op de kalender en zorgde voor een energiek jaar. We deden allerlei experimenten, kwamen in actie en de flow die dat bracht liet alle obstakels en belemmeringen veranderden in ervaringen die de flow bleef aanjagen. 

Op 11 september stapten we met slechts twee backpacks op het vliegtuig richting Mexico. Het avontuur tegemoet. 

Samen op pad in een camper - Dutch Nomad Couple

Wil jij het roer omgooien?

Kijk dan naar onze cursus Je Droomleven Ontwerpen, omdat we zeker weten dat het je gaat helpen je leven te veranderen. Misschien heb je alleen nog dat laatste zetje in de juiste richting nodig ... 

 

Zo’n zetje heeft iedereen nodig op bepaalde momenten in het leven. Wij ook, en het heeft ons altijd veel moois gebracht. Is dit het punt waarop jij de stap wilt zetten om uit te zoeken hoe jij vrij en onafhankelijk kan leven? Dan is deze cursus voor jou.

Lees meer over de cursus

Je reizende leefstijl ontwerpen?

 

Om in beweging te komen en meer vrijheid te voelen is het van de gebaande paden afgaan de beste weg. Met deze gratis handleiding ga je gegarandeerd stappen zetten. Het is de basis van de actie's waarmee wij in 2015 gestart zijn. De start van onze reizende leefstijl! 

Download de gratis handleiding! 

In de media

De eerste zaterdagkrant van het NRC van 2022 stond in het teken van positiviteit. Waar verheugen mensen zich op. In dit artikel lees je waar wij ons op verheugen.

Lees op nrc.nl

De No-Nonsens manier om jouw gevoel van vrijheid en geluk direct te vergroten...

Mooi dat je in je drukke schema de tijd neemt om dit blog te lezen. Ik ga je meenemen langs de drie factoren die jou waarschijnlijk dagelijks beïnvloeden, Tijd, Werk en Geld en welk onderling verband er is tussen deze factoren.

Lees verder