Dit verhaal hebben we niet eerder verteld.

Dit verhaal hebben we niet eerder verteld. Het is een verhaal waarin we vertellen hoe je als micro influencer betaalde deals maakt.

We nemen je mee naar de zomer van 2019. Tijdens onze reis door Kroatië gebeurde er iets waardoor we bijna moesten stoppen met ons bedrijf.

Samen met Philou maakten we een road trip. Een trip langs de prachtige kust van Kroatië. Als locatie onafhankelijke familie reizen we continue. We waren hier om content te maken voor een klant. Niet betaald overigens.

Het gebeurde wel vaker. Vanuit enthousiasme en drive hadden we, voordat we het wisten 'Ja' gezegd tegen een samenwerking. In ruil voor een gratis verblijf en ontbijt, maken wij een vlog en diverse foto's om te publiceren op onze socials.

Tegelijkertijd gaf deze trip ons een unieke kans om voor het eerst te vliegen met Philou, zoals ze ook voor het eerst zelfstandig zou gaan zitten tijdens deze trip. Mooie herinneringen maken, dat is ons doel.

Ondertussen stapelden de kosten zich op. De transfer viel fors duurder uit, de huurauto was ook hoger dan begroot en voordelige AirBnB's konden we niet vinden.

Het werd nu wel een dure road trip, een road trip die ons fors geld kostte en niets oplevert.

We proberen te genieten van de tijd die we met elkaar hebben. Dat is moeilijker dan anders, het is stil qua opdrachten en er moet structureel omzet bij. Dat besef maakt ons onrustig en onzeker. We voelen ons niet vrij, niet meer zo vrij zoals we ons voelden in de eerste jaren van ons nomadische leven.

Die nacht slapen we allebei slecht. Er moet iets drastisch veranderen.

Door deze onbetaalde deal in Kroatië en de daarbij gekomen extra hoge kosten werden onze ogen geopend. We zijn professionele content makers, we hebben een uniek verhaal en met zorg een merk opgebouwd. Dat is veel waard.

We deden onszelf te kort. We werden niet betaald voor het werk dat we doen. De gratis overnachting of een gratis product is een voorwaarde om ons werk te doen. Daarom heen verzetten we veel werk om dat te maken waar merken gelukkig van worden. Echte toffe content voor en over hun merk.

Tijdens het ontbijt zegt Philou voor het eerst 'Nee'. Of iets dat er op lijkt. Ineens valt het... dat is het antwoord. 'Nee' zeggen tegen onbetaalde deals waardoor er ruimte ontstaat voor betaalde deals. Naast dat we locatie- en tijd onafhankelijk zijn is de tijd gekomen om ook structureel financieel onafhankelijk te leven.

Met de jarenlange sales achtergrond van Tino, bouwen we een overzichtelijke en concrete aanpak. Dat we drie weken later de eerste betaalde deal sluiten is te mooi om waar te zijn.

Inmiddels hebben we deze aanpak verbeterd. Het is de perfecte aanpak om lange termijn samenwerkingen te maken met merken die perfect passen bij ons merk als Dutch Nomad Couple. En waar we voor betaald worden.

De aanpak is super simpel, dit zijn de stappen die wij zetten:

  • Selecteer de merken waarmee we willen samenwerken
  • Gaan op zoek naar contact informatie bij deze merken
  • Maken Contact met de merken
  • Delen onze waarde en prijs
  • Stellen de definitieve waarde vast
  • Realiseren waarde voor de merken waarmee we samenwerken

Dat is het.

Veel micro-influencers gaan onbetaalde korte termijn samenwerkingen aan. Het kost veel tijd, levert niets op en de waarde van hun social media kanaal blijft ondergewaardeerd. Andere denken dat ze 'te klein' zijn om een betaalde samenwerking aan te gaan. Doe jezelf niet te kort! Wij weten dat het kan.

Om betaalde lange termijn deals te maken met merken is het hebben van een waardevol social media kanaal uiteraard het belangrijkste. Veel micro influencers kunnen hierin nog flinke stappen zetten.

Droom jij als micro-influencer van een social media kanaal dat de waarde vertegenwoordigt waarmee je betaalde samenwerkingen kan maken met merken? Een kanaal met een community die jou volgt om je verhaal, om wie je bent.

In ons nieuwe e-book 'Verhoog Direct De Waarde Van Jouw Social Kanaal' leren we je precies welke stappen je zet om direct meer waarde te creëren.

Daarmee bouw je aan de basis om betaalde lange termijn deals te maken met merken die passen bij jouw social media kanaal.

Geen sales praat of bla bla, gewoon precies wat je nodig hebt.

Download hem via deze link

 

Close

75% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.